TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Dünya, Gündem 6 Mayıs 2019

ABD Yine Şaşırtmadı

Anadolu Ajansı ofisine yapılan saldırıya değinmeyen Ortagus, ‘İsrail’in kendini savunma hakkını tam desteklediklerini’ belirtti. İsrail ordusu, abluka…

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, İsrail ordusunun Gazze'de düzenlediği hava saldırısında Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasına ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmazken, Gazze'den İsrail'e roket atılmasına tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı ofisine yapılan saldırıya değinmeyen Ortagus, ‘İsrail’in kendini savunma hakkını tam desteklediklerini’ belirtti.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçakları, en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.

Sözcü Ortagus, “ABD, Gazze’den Hamas ve Filistin İslami Cihad’ın İsrail’deki masum sivillere ve toplumlara yönelik devam eden yoğun roket atışını kınıyor. Şiddetin sorumlulularına derhal bu saldırganlığı durdurma çağrısında bulunuyoruz” ifadesini kullandı.
‘İSRAİL’İN YANINDAYIZ’

Ortagus, “İsrail’in yanındayız ve menfur saldırılara karşı kendini savunma hakkını tam destekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırısında AA ofisinin bulunduğu bina en az 5 roketle vurularak enkaza döndü.

İsrail ordusu, dün, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenlemiş, İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle gerçekleştirdiği saldırıda bina tamamen yıkılmıştı./sputnik

medyaspot

İlginizi çekebilir

ŞAİR YAZAR AHMET SANDAL’DAN

ŞAİR YAZAR AHMET SANDAL’DAN

Tema Tasarım |